Såner Skolekorps
Såner skolekorps
 • Hjem    • Bli med i korpset    • Kontakt    

 

 

   Bli med i korpset

Snarveier:
 Kontakt oss!
Antall besøk på siden: 298 479

 

 

 
Saksofon og klarinett
 

1. Sax og klarinett har veldig mye finmekanikk, og det er derfor veldig viktig å unngå slag, fall eller klemming. Når instrumentet ikke er i bruk skal det alltid ligge i kofferten eller stå på stativ. Legg aldri instrumentet på stol, bord eller gulv. Pass på at ikke noe blir liggende å klemme på mekanikken når instrumentet er i kassa.
2. Røret/flisa er den mest ømfintlige delen av instrumentet. Husk alltid å sette på holken over flisa når instrumentet ikke er i bruk.
3. Putene er ømfintlige. Ta aldri på dem. Hvis putene blir ødelagt dekker de ikke, og vi får ikke ordentlig tone. Det er dyrt å skifte puter!
4. Drikking av brus, spising osv gjør putene klissete. Skyll alltid munnen med vann hvis du skal spille etter å ha spist eller drukket.
5. Instrumentene skal alltid pusses innvendig etter bruk. Bruk en ren, tørr klut. Puss alle delene. Det skal følge pussesnor med instrumentet.
6. Skyll munnstykket i lunkent vann en gang i uka – dra en munnstykkebørste gjennom 2 -3 ganger – tørk av.
7. Instrumentene trenger en puss utvendig innimellom. Bruk en tørr klut, og tørk forsiktig over. Pass nøye på at du ikke får fuktighet på putene. Legg aldri sax eller klarinett i vannbad eller lignende. Bruk heller ikke sølvpuss eller andre pussemidler som setter seg i alle krinkelkroker mellom klaffene, og som er nærmest umulig å få bort.
8. Korkbelegget i skjøtene mellom de forskjellige delene på klarinetten må smøres med talgfett av og til.
9. Hvis du merker at noe er galt med instrumentet; ta kontakt med instruktør, dirigent eller instrumentansvarlig i korpset. Ikke prøv deg som mekaniker selv, det kan gjøre vondt verre. Det må ALDRI brukes noe form for verktøy på instrumentet!
Utskriftsvennlig versjon

 

 

Såner skolekorps, Postboks 150, 1556 Son